Oferta Kontakt
nie zalogowano

Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nutricib „Żywność i żywienie - przegląd i badania”

Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nutricib „Żywność i żywienie - przegląd i badania”

INFORMACJE OGÓLNE

Termin: 2019-06-08
Lokalizacja: Lublin, Miejsce Konferencji zostanie podane bliżej terminu wydarzenia.
Branża: edukacyjna
Opłata rejestracyjna od: 179 zł
Organizator: Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL
Strona www: http://www.nutricib.pl/
Opis:

Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nutricib „Żywność i żywienie - przegląd i badania”
Lublin, 8 czerwca 2019 r.

Celem Konferencji jest przegląd najnowszych doniesień naukowych i badań z zakresu nauk o żywności i żywieniu. Zagadnienie to odgrywa istotną rolę w życiu człowieka.     Zapewnienie wysokiej jakości produktów spożywczych oraz dbałość o prawidłowe odżywianie, stanowi wyzwanie zarówno dla jej producentów, jak i dla naukowców.

W dobie intensywnego wzrostu populacji i jednocześnie coraz powszechniejszego problemu ze zrównoważonym gospodarowaniem zasobami, tematyka żywności i żywienia kształtuje się na jedną z głównych dziedzin będących wyzwaniem dla środowiska naukowego w nadchodzących latach i dziesięcioleciach. Podczas Konferencji zostaną poruszone zagadnienia związane z  zapewnianiem odpowiedniej jakości i ilości żywności, jej produkcją i przetwarzaniem, a także kwestie dotyczące konsumpcji.

Z punktu widzenia nauki istotną problematykę stanowi dbałość o dostarczanie do organizmu prawidłowej ilości poszczególnych składników odżywczych, których poziom uzależniony jest m.in. od wieku i trybu życia danej osoby. W gronie ekspertów będziemy dyskutować o diecie współczesnego człowieka oraz jej wpływie na rozwój i wzrost liczby tzw. chorób cywilizacyjnych.

Zagadnienia tematyczne:
- produkcja żywności – technologie i rozwiązania na skalę lokalną i przemysłową
- metody przetwarzania i obróbki żywności
- innowacyjne rozwiązania w zakresie przechowywania, pakowania, transportu i dystrybucji żywności
- zrównoważone gospodarowanie żywnością (ograniczenie strat i marnowania żywności)
- metody analizy jakości i bezpieczeństwa żywności
- składniki biologicznie czynne w żywności
- żywność o specjalnym przeznaczeniu (np. jadalne szczepionki, żywność funkcjonalna)
- specyfika żywienia na każdym etapie życia
- choroby cywilizacyjne związane z niewłaściwym odżywianiem
- marketing produktów spożywczych i racjonalne zakupy


I tura rejestracji trwa do 28 marca 2019 r.
II tura rejestracji trwa do 26 kwietnia 2019 r.
III tura rejestracji trwa do 14 maja 2019 r.


Więcej informacji na stronie:

http://www.nutricib.pl/


Kontakt:

kontakt@nutricib.pl
+48 733 933 416


Wyszukaj na skróty

Obiekty w największych miastach:

Warszawa (184) Kraków (106) Poznań (102) Trójmiasto (96) Wrocław (61) Gdańsk (54) Łódź (44) Lublin (37) Zakopane (35) Szczecin (26) Katowice (26) Gdynia (24)

Makroregiony:

centrum (767) południe (714) północ (445) zachód (241) wschód (201)

Konferencje według miast:

Konferencje według kategorii:

Usługi według kategorii:

Rekreacja i sport  (107) Obsługa techniczna  (83) Personel  (71) Atrakcje lokalne  (62) Wyposażenie wnętrz i plenerów  (55) Rozrywka  (54) Transport  (40) Catering  (31) Muzyka  (30) Organizatorzy  (27) Gadżety  (6) Szkolenia  (4) Internet  (4) Warsztaty tematyczne  (3) Inne  (3)

Pakiety promocyjne według miast:

Żelechów  (6) Gdynia  (3) Wiązowna  (1) Częstochowa  (1) Warszawa  (1) Busko-Zdrój  (1)

Pakiety promocyjne według kategorii:

Oferty SPA  (6) Romantyczny weekend  (2) Wielkanoc   (2) Pakiety konferencyjne bez noclegu  (1) Pomysł na integrację   (1) Wakacje   (1)