2 grudnia
Kulinarny duet Mistrzów - Jakub i Michał Budnik - nowymi Szefami Kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°
1 grudnia 2021 roku, droga zawodowa mistrzowskiego duetu zatoczyła koło - z wielką radością witamy ponownie Braci Budnik w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel i Mazurkas Catering 360°, tym razem na stanowisku nowych Szefów Kuchni.
Jakub i Michał Budnik pracę w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360° rozpoczęli we wrześniu 2015 r.. Jakub od 1 maja 2016 r., jako Szef Kreatywny, odpowiedzialny był za tworzenie oryginalnych potraw i niecodziennych połączeń smakowych dla marki Mazurkas. Michał 1 października 2016 r. objął stanowisko Sous Chefa.
Jesienią 2016 r. jako Szefowie Kuchni Bracia rozpoczęli swoje nowe kulinarne wyzwanie współtworząc Stixx Bar & Grill, jeden z najlepszych steak house'ów w Warszawie. Lata edukacji i poszukiwań sprawiły, że dziś mogą powiedzieć o sobie: eksperci w dziedzinie doboru, obróbki i przyrządzana mięs, a zwłaszcza wołowiny.
Od lutego 2019 r. Michał i Jakub w duecie regularnie gotują w kuchni telewizyjnego Pytania na Śniadanie, niezmiennie poszerzając swoje grono kulinarne fanów w całej Polsce.
Bracia Budnik czyli Michał i Kuba to niepowtarzalny na rynku bliźniaczy team szefów kuchni z udokumentowanym doświadczeniem i unikalnym potencjałem.
Swoją kulinarną przygodę wspólnie rozpoczęli w hotelu Le Regina w Warszawie, gdzie odbyli swoje pierwsze praktyki. Pracę zawodową zaczęli pod skrzydłami Josepha Seeletso w Centrum Wina Wine Bar. Jakub, przed objęciem funkcji szefa kuchni, wyjechał do Francji, gdzie odbył praktyki pod okiem Daniela Hebeta w restauracji Le Jardin du Quai. Następnie kolejne doświadczenia zdobywał w restauracji Smaki Warszawy. Został także zwycięzcą ogólnopolskiego konkursu związanego z gęsiną i w nagrodę wyjechał ponownie do Francji, na staż do Tours, gdzie podglądał pracę takich szefów kuchni jak Bernard Charret i Julien Perrodin. To pozwoliło mu pogłębić kulinarną świadomość i wiedzę w obszarze najnowszych trendów.
Michał z kolei został zastępcą szefa kuchni w Joseph's Wine & Food a następnie szefem kuchni w Duchnicka Wine&Food. W 2012 r. wraz z młodzieżową reprezentacją Polski zdobył brązowy medal w kategorii restauracja w czasie Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie. W tym samym roku wziął również udział w prestiżowym konkursie młodych talentów L'Art de la cuisine Martell. Razem stanowiska Szefów Kuchni bracia pełnili również w restauracji Hoża by Mondovino, dla której zdobyli prestiżowe odznaczenie dwóch czapek od przewodnika Gault & Millau.
Obiekty w największych miastach:
Warszawa (191) Kraków (110) Poznań (101) Trójmiasto (99) Wrocław (64) Gdańsk (55) Łódź (44) Lublin (38) Zakopane (37) Katowice (26) Szczecin (26) Gdynia (24)Typy obiektów:
Obiekt hotelowy (1617) Ośrodek wypoczynkowo-szkoleniowy (234) Centrum konferencyjne (189) Unikalne miejsce (112) Pensjonat (96) Restauracja (33) Obiekty kultury (32) Hala sportowo-widowiskowa (26) Muzeum (14) Centrum rekreacji/piknik (14) Centrum targowo-kongresowe (5) Statek (4)Noclegi:
Do 30 osób (185) Do 60 osób (602) Do 120 osób (597) Powyżej 200 osób (160) Powyżej 350 osób (53) Powyżej 500 osób (38)Sale:
Do 30 osób (893) Do 60 osób (1167) Do 120 osób (1163) Powyżej 200 osób (529) Powyżej 350 osób (220) Powyżej 500 osób (114)Konferencje według miast:
Konferencje według kategorii:
Usługi według kategorii:
Rekreacja i sport (107) Obsługa techniczna (83) Personel (71) Atrakcje lokalne (62) Wyposażenie wnętrz i plenerów (55) Rozrywka (54) Transport (40) Catering (31) Muzyka (30) Organizatorzy (27) Gadżety (6) Szkolenia (4) Internet (4) Warsztaty tematyczne (3) Inne (3)