Oferta Kontakt
nie zalogowano

Kulinarny duet Mistrzów - Jakub i Michał Budnik - nowymi Szefami Kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°

2 grudnia

Kulinarny duet Mistrzów - Jakub i Michał Budnik - nowymi Szefami Kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°

1 grudnia 2021 roku, droga zawodowa mistrzowskiego duetu zatoczyła koło - z wielką radością witamy ponownie Braci Budnik w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel i Mazurkas Catering 360°, tym razem na stanowisku nowych Szefów Kuchni.

Jakub i Michał Budnik pracę w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360° rozpoczęli we wrześniu 2015 r.. Jakub od 1 maja 2016 r., jako Szef Kreatywny, odpowiedzialny był za tworzenie oryginalnych potraw i niecodziennych połączeń smakowych dla marki Mazurkas. Michał 1 października 2016 r. objął stanowisko Sous Chefa.

Jesienią 2016 r. jako Szefowie Kuchni Bracia rozpoczęli swoje nowe kulinarne wyzwanie współtworząc Stixx Bar & Grill, jeden z najlepszych steak house'ów w Warszawie. Lata edukacji i poszukiwań sprawiły, że dziś mogą powiedzieć o sobie: eksperci w dziedzinie doboru, obróbki i przyrządzana mięs, a zwłaszcza wołowiny.

Od lutego 2019 r. Michał i Jakub w duecie regularnie gotują w kuchni telewizyjnego Pytania na Śniadanie, niezmiennie poszerzając swoje grono kulinarne fanów w całej Polsce.

Bracia Budnik czyli Michał i Kuba to niepowtarzalny na rynku bliźniaczy team szefów kuchni z udokumentowanym doświadczeniem i unikalnym potencjałem.

Swoją kulinarną przygodę wspólnie rozpoczęli w hotelu Le Regina w Warszawie, gdzie odbyli swoje pierwsze praktyki. Pracę zawodową zaczęli pod skrzydłami Josepha Seeletso w Centrum Wina Wine Bar. Jakub, przed objęciem funkcji szefa kuchni, wyjechał do Francji, gdzie odbył praktyki pod okiem Daniela Hebeta w restauracji Le Jardin du Quai. Następnie kolejne doświadczenia zdobywał w restauracji Smaki Warszawy. Został także zwycięzcą ogólnopolskiego konkursu związanego z gęsiną i w nagrodę wyjechał ponownie do Francji, na staż do Tours, gdzie podglądał pracę takich szefów kuchni jak Bernard Charret i Julien Perrodin. To pozwoliło mu pogłębić kulinarną świadomość i wiedzę w obszarze najnowszych trendów.

Michał z kolei został zastępcą szefa kuchni w Joseph's Wine & Food a następnie szefem kuchni w Duchnicka Wine&Food. W 2012 r. wraz z młodzieżową reprezentacją Polski zdobył brązowy medal w kategorii restauracja w czasie Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie. W tym samym roku wziął również udział w prestiżowym konkursie młodych talentów L'Art de la cuisine Martell. Razem stanowiska Szefów Kuchni bracia pełnili również w restauracji Hoża by Mondovino, dla której zdobyli prestiżowe odznaczenie dwóch czapek od przewodnika Gault & Millau.

 


Galeria

Wyszukaj na skróty

Obiekty w największych miastach:

Warszawa (184) Kraków (106) Poznań (101) Trójmiasto (95) Wrocław (61) Gdańsk (54) Łódź (44) Lublin (37) Zakopane (35) Szczecin (26) Katowice (26) Gdynia (24)

Makroregiony:

centrum (768) południe (715) północ (444) zachód (239) wschód (200)

Konferencje według miast:

Konferencje według kategorii:

Usługi według kategorii:

Rekreacja i sport  (107) Obsługa techniczna  (83) Personel  (71) Atrakcje lokalne  (62) Wyposażenie wnętrz i plenerów  (55) Rozrywka  (54) Transport  (40) Catering  (31) Muzyka  (30) Organizatorzy  (27) Gadżety  (6) Szkolenia  (4) Internet  (4) Warsztaty tematyczne  (3) Inne  (3)

Pakiety promocyjne według miast:

Gdynia  (2) Busko-Zdrój  (1) Wiązowna  (1) Częstochowa  (1)

Pakiety promocyjne według kategorii:

Majówka  (1) Oferty SPA  (1) Pakiety konferencyjne bez noclegu  (1) Pomysł na integrację   (1) Wakacje   (1)